Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO Očigledna izborna krađa: Kandidatu SBB-a Tuzla ukradeno 27 glasova i vijećnički mandat?

47

Trakavica oko izbora koji su održani 3. oktobra u BiH, još uvijek nije okončana.

\r\n

Sumnja u brojne nepravilnosti, malverzacije, krađe i prevare, razlog su novog brojanja glasova koje je završeno danas, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, a brojani su glasovi sa 52 biračka mjesta.

\r\n

\r\n

Nepravilnosti su zabilježene i u Tuzli, gdje je ponovljeno brojanje sa 4 mjesta. Zahtjev je podnio Jasmin Habul, kandidat na listi SBB-a u gradu soli, koji, kako kaže, ima i više nego očite dokaze o krađi glasova, odnosno o prepravljanju glasova na zvaničnim listićima za brojanje u OIK-u!

\r\n

-Zbog sumnje u krađu glasova podnoi sam zahtjev za novo brojanje. Lično sam došao do dokaza, da sam na samo 4 biračka mjesta oštećen za 27 glasova. Sa tih 27 glasova ušao bi u sastav vijeća. Neko za ovo mora biti odgovoran, a ja samo želim da istina izađe navidjelo i da se dokaže ko je kriv. Dakle, na komisijskim listićima, koji su dostupni Općinskoj izbornoj komisiji, neko je, očito prepravljao moje glasove, odnosno umanjivao broj mojih stvarno osvojenih glasova-tvrdi Habul.

\r\n

Indikativno je i to, da su samo uz ime Jasmin Habul, u polju gdje se upisuju glasovi na listićima, brojevi “podebljavani”.

\r\n

Krenimo redom.

\r\n

Dokaz 1: Sa 5 prepravljeno na 0 glasova, tvrdnje Habula

\r\n

d1

\r\n

Dokaz 2: Sa 6 prepravljeno na 4 glasa, tvrdi Habul

\r\n

d2

\r\n

Dokaz 3: Sa 13 prepravljeno na 3 glasa, Tvrdi Habul

\r\n

d3

\r\n

Dokaz 4: Sa 14 prepravljeno na 4 glasa, tvrdi Habul

\r\n

d4

\r\n

-Ovo su podaci sa samo 4 biračka mjesta gdje sam oštećen za 27 glasova. Do tih listića uspio sam doći, avjerujem, da na još nekim biračkim mjestima ima nepravilnosti. Dakle, ovo su komisijski listići na kojima se unosi krajnji rezultat, te kojima pristup imaju birački odbori i OIK. Zanima me ko je nalogodavac, a ko izvršilac ovog očitog krivičnog djela-pita se Habul.

\r\n

Prema zvaničnom rezultatu izbora, SBB Tuzla osvojio je 4 vijećnička mandata, a Jasmin Habul, kako sada stvari stoje, “izvisio” je za 4 glasa.

\r\n

d5

\r\n

Sutra se očekuju novi rezultati CIK, a da li će sporni rezultati koje je Habul predočio biti uvaženi, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, od borbe za osvojeno, neće odustati.

\r\n

-Završeno je ponovno brojanje u Sarajevu. Sutra očekujemo zvanične rezultate. Ja imam očite dokaze o prevari. Ukoliko ostane isto stanje kao prije brojanja, neću odustati. Sve dokumente koje imam, predaću istražnim organima, MUP-u, nadležnom Tužilaštvu, SIPA-i. Neko za ovo mora odgovarati, jer je, prema zakonu, ovo klasično krivično djelo ispravljanja javnih dokumenata-zaključio je Habul.

\r\n

(Bportal.ba)

\r\n