Ultimate magazine theme for WordPress.

Zaposlio suprugu partijskog kolege: Tužilaštvo TK vodi istragu protiv Mahira Nurkanovića, direktora Elektrodistribucije

67

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otvorilo je istragu protiv Mahira Nurkanovića, direktora Elektrodistribucije Tuzla i potpredsjednika Glavnog odbora SBB-Fahrudin Radončić.

\r\n

Ovu informaciju za Bportal.ba, potvrdio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

\r\n

Riječ je o prijavi zbog nezakonitog zapošljavanja u Elektrodistribuciju Tuzla, nakon koje je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona otvorilo istragu.

\r\n

-Tačno je da naše Tužilaštvo vodi istragu protiv Nurkanovića. Radi se o predmetu po prijavi o nezakonitom zapošljavanju u Elektrodistribuciju. Predmet je već oformljen, a Tužilaštvo TK je zadužilo MUP TK da istraži i analizira ovaj slučaj. Nakon što dobijemo izvještaj o analizama i istrazi, Tužilaštvo će odrediti dalje radnje ovog predmeta-kazao je za Bportal.ba Admir Arnautović.

\r\n

Kako saznajemo, riječ je o spornom zapošljavanju Amele Hamzić, supruge Nedžada Hamzića, predsjednika  Gradske organizacije SBB-a Tuzla, te Nurkanovićevog partijkog kolege.

\r\n

O ovom slučaju Bportal.ba pisao je krajem juna, što je izazvalo buru u tuzlanskoj javnosti, a što je, kasnije će se ispostaviti, postalo i predmet istrage Tužilaštva TK.

\r\n

Kako saznajemo, Nurkanović je Amelu Hamzić prvo zaposlio kao pripravnicu u Elektrodistribuciju Gradačac, da bi nedugo nakon toga, Amela bila prebačena na radno mjesto u tuzlansku Elektrodistribuciju. Radno mjesto u Tuzli, po opisu poslova ne pripada pripravniku, što je jedna od spornih činjenica i predmet istrage Tužilaštva TK.

\r\n

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i Nurkanovića, koji se nije javljaona naše telefonske pozive.

\r\n

(Bportal.ba)