Ultimate magazine theme for WordPress.

Budimo humani: Podržimo Fahrudina Radončića i Milorada Dodika

79

Fahrudin Radončić je bosanskohercegovački političar, poduzetnik i novinar koji je cijeli svoj život posvetio borbi protiv nepravde, korupcije i kriminala, boreći se za dobrobit građana voljene nam domovine. No u julu 2012. godine, samo petnaest dana nakon što je predala tužbu protiv svog bivšeg supruga radi raspodjele imovine te postala vlasnica Avaza, dionica u GIK OKO i dvoetažnog stana od 160 kvadrata u zgradi Importanea, Azra Radončić je zagospodarila i carstvom Avaz – roto pressa koji je otkupila od Fahrudina za svega 200 miliona KM.

\r\nPiše: Kemija Hodžić\r\n

I tako je ovaj mali tajkun velikog srca, ostao sa svega cca 2 miliona KM, ali se i pored silnih dadžbina i izdataka u koje ga je uvalila bivša supruga, odrekao svoje ministarske plate u korist tri sindikata. Odvratni zakonodavni sistem je dozvolio da ovaj dobrotvor postane žrtveno jagnje, a njegovo ime se povezuje sa najvećim kriminalnim skupinama na Balkanu. Ne dozvolimo da komedija preraste u tragediju! Omogućimo Fahrudinu život kakav je i navikao!

\r\n

Ja sam učinila prvi korak, ostalo je na vama!

\r\nfahro\r\n

Ali to nije sve. To nije kraj ovoj agoniji u kojoj se nalaze vodeći ljudi naše države.  Naime, Milorad Dodik, dobrotvor od Laktaša je ponosni vlasnik kuće u Srbiji čija je vrijednost 1 700 000 KM, dva stana u Beogradu u vrijednosti od 740 000 KM, kuće u Laktašima od 300 000 KM,  i sve to sa platom od svega 3 932 KM. I pored silnih nedaća sa kojima se susreće, a najveća mu je postojanje države Bosne i Hercegovine, Dodik pomaže sinu Igoru koji je vlasnik kompanije Fruit Eco čija je vrijednost 2 625 095 KM da razvije svoj biznis. Sve je to Milorad Dodik, koji živi u Bosni i Hercegovini stekao iako ne priznaje postojanje države u kojoj živi.

\r\nOmogućimo Dodiku da prevaziđe krizu identiteta i postane najbogatiji čovjek na Balkanu!\r\n\r\nJa sam učinila prvi korak, ostalo je na vama!\r\n\r\nmile-1\r\n\r\nmile-2