Ultimate magazine theme for WordPress.

Korupcionaš u kantonalnoj antikorupcionoj komisiji?!!

92

Da živimo u državi apsurda najbolje svjedoči predsjednik Općinskog odbora SBB – a Tuzla, Nedžad Hamzić. Naime, javnost je već neko vrijeme upoznata sa činjenicom da je navedeni  bez konkursa zaposlio suprugu Amelu u Elektrodistribuciju na čijem čelu se nalazi njegov stranački kolega Mahir Nurkanović. Zahvaljujući prijavi zbog nezakonitog zapošljavanja Amele Hamzić, Tužilaštvo TK je pokrenulo istragu protiv Nurkanovića, no manje je poznato kako se na objavljenoj listi od 166 osoba koje su nezakonito zaposlene na Univerzitetsko – klinički centar Tuzla nalazi i Azra Nurkanović, supruga direktora Elektrodistribucije Tuzla.

\r\n

Da apsurd bude veći, Nedžad Hamzić je kao poslanik u Skupštini TK, imenovan za člana Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine TK, te regularno obnaša navedenu dužnost bez obzira na krivični proces u koji je direktno upleten. Zahvaljujući ovakvim i sličnim komisijama, sasvim je jasno zašto korupcija i nepotizam cvjetaju u TK.

\r\n

Na pitanje „Zašto još uvijek niko nije sankicionisan“, postoji univerzalni odgovor koji glasi „Proces je u toku“, a služeći se zdravim razumom i logikom, navedeni nikada i neće biti okončan. Kadija te tuži, kadija ti sudi… (Dosije.ba/Kemija Hodžić)