Ultimate magazine theme for WordPress.

Profesorica Alma Huremović morbidnim lažima pokušala izigravati žrtvu!

780

Urednik jedinog online javnog medija u BiH NIP „Dosije.ba“ pod čijim okriljem djeluje i informativni portal „Salines.info“ pozvan je u srijedu u policiju, jer je kao autor tekstova o slučaju profesorice Huremović prijavljen od strane iste. Nakon posjete policijskoj stanici Istok u Tuzli, autor teksta ostao je zatečen razlogom zbog kojeg je pozvan.

„Nisam samo ja iznenađen potezom univerzitetske profesorice, za koju je valjda logično da bude elementarno pismena. Vidno iznenađen bio je i policijski službenik kada je shvatio da je profesorica Huremović podnijela prijavu protiv mene zbog komentara facebook korisnika na toj društvenoj mreži. Komentari korisnika društvenih mreža ne mogu podlijegati odgovornosti autora teksta koji je na društvenoj mreži linkovan.“, izjavio je kratko za naše portale Danijel Senkić.

Bitno je napomenuti da je našu redakciju, za razliku od profesorice Huremović, kontaktirao otac djeteta te nas zamolio da na društvenim mrežama gdje smo objavili link teksta, vodimo računa o komentarima korisnika gdje se spominje malodobno dijete, kako bi se zaštitili prava i interesi istog.

Kako doznajemo iz provjerenih izvora, profesorica Hurenović se, pokušavajući izigravati žrtvu, obratila i sudiji u postupku promjene odluke o povjeri djeteta. U dopisu upućenom postupajućem sudiji nije se libila iznijeti mnoštvo neistima, od kojih izdvajamo tvrdnju da je autor teksta objavio Optužnicu Tužilaštva TK,koja je po njenoj tvrdnji – obustavljena.

Da je profesorica Alma Huremović, osim moguća nasilnica i definitivni lažov, dokazujemo Rješenjem u prilogu u kojem Općinski sud u Tuzli obavještava da je pokrenut postupak po Optužnici Tužilaštva TK, te da je glavna rasprava zakazana za 5. decembar ove godine. Dakle, umjesto da štiti interese malodobnog djeteta, profesorica Huremović radije pribjegava lažnim konstrukcijama i obračunu sa medijima koji prate ovaj slučaj.

Da li će Alma Huremović i dalje pribjegavati lažima i konstrukcijama kako bi se javnosti predstavila u drugom svjetlu, ostaje da vidimo. A novinari naših portala pratit će pokrenuti sudski proces u cilju razbijanja predrasuda o nesavjesnim roditeljima koji svjesno ili ne rade protiv interesa djece i porodice.

U narednom tekstu moći ćete pročitati stavove i mišljenja rektora Univerziteta u Tuzli, dekana Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli i studenata u povodu ovog slučaja. (Dosije.ba/A.V.)