Ultimate magazine theme for WordPress.

SIPA „češlja“ Gradske apoteke Tuzla!

434

Kako doznajemo, danas su u upravu Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla nenajavljeno došli službenici i inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Javna zdravstvena ustanova “Gradske apoteke” Tuzla, već je više puta ispričana priča, te je svima dobro poznata nezakonitost u radu menadžmenta ove ustanove. Naime, 30 miliona KM javnog novca utrošeno je protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH na nabavke lijekova, te je ostavljen veliki prostor za enormno nezakonito bogaćenje odgovornih osoba, u ovom slučaju komercijalnog direktora Edima Kadića i direktorice Aide Nišić.

Na osnovu činjenica, Gradsko vijeće Tuzla nije prihvatilo Izvještaj o poslovanju ove ustanove za prošlu godinu, te je jasno da je itekako prihvatilo argumentaciju vijećnika Mirnesa Ajanovića o nezakonitom poslovanju Kadića i Nišićke.

Sve ovo vjerovatno je razultiralo i današnjom nenajavljenom posjetom inspektora SIPA-e, koji su odmah zahtijevali da komercijalni direktor ove ustanove Edim Kadić dođe u prostorije uprave. Kadić je kao gradski vijećnik prisustvovao svečanom obilježavanju Dana državnosti BiH, kada je zbog iznenadnog telefonskog poziva napustio svečanost i sa paničnim izrazom lica otišao u Gradske apoteke.

Ovih dana zatvoren je konkurs za izbor novog direktora ove javne ustanove. Na konkurs su se prijavila tri kandidata, a jedan od njih je ponovo Aida Nišić, aktuelna direktorica čiji je rad pod istragom SIPA-e i Tužilaštva TK, i koja je prijavljena da je dio tala sa kolegom komercijalnim direktorom Edimom Kadićem u nezakonitoj nabavci lijekova, te time mogućnosti za ostvarivanje nezakonite dobiti, koja od protuzakonito prometovanih  30 miliona maraka može iznositi i tri miliona maraka.

Da li će Jasmin Imamović pokleknuti uticaju Nišićke ili je možda i sam dio tala sa dvojcem Nišić – Kadić? O svemu možemo otvoreno nakon konačne odluke koju treba da donese upravo Jasmin Imamović. Odluke koja će biti u skladu sa činjenicama i moralom da ne može biti ponovo izabrana direktorica kojoj je Gradsko vijeće odbilo usvojiti izvještaj o radu i protiv koje SIPA i Tužilaštvo TK provode istragu za nezakonit utrošak 30 miliona maraka, ili odluke Imamovića da je ponovo izabere za direktora – čime će otvoreno stati pod zastavu srama i kriminala.

Kako biste bolje shvatili cijeli istorijat nezakonitosti kojoj bi Jasmin Imamović mogao progledati kroz prste, ili odlučno reći ne nezakonitom radu odbijanjem davanja saglasnosti za izbor Aide Nišić, u prilogu možete pročitati tekstove vezane za ovu temu. (Dosije.ba/Danijel S.)

Gradske apoteke Tuzla, Edim Kadić i Aida Nišić pod istragom Tužilaštva TK po nalogu SIPA-e

Uz krivičnu istragu, protiv komercijalnog direktora Gradskih apoteka Tuzla Edima Kadića i tužba za klevetu i uvredu

Osumnjičeni Kadić vrši pritisak na komesara MUP-a TK privatnim linijama?

ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

Skandalozno: Da li Tužilaštvo TK prikriva kriminal Gradskih apoteka Tuzla od 30 miliona KM?

Mirnes Ajanović pozvan u Tužilaštvo TK na saslušanje!

Mirnes Ajanović dao iskaz pred Tužilaštvom TK

Šokantno! Kako je Edim Kadić „revitalizirao“ Gradske apoteke Tuzla?

Kako se rahat razrabatio u rabatu Edim Kadić, komercijalni direktor tuzlanskih Apoteka?

Ko su uposlenici Edima Kadića u Gradskim apotekama Tuzla?

Gradsko vijeće Tuzla oborilo izvještaj Gradskih apoteka! Kadić na aparatima!

Video: Kako je oboren nezakonit Izvještaj Gradskih apoteka Tuzla