Ultimate magazine theme for WordPress.

Dejan Nestorović: Federika Mogerini mora zaštititi život Draška Stanivukovića!

94

Borac za ljudska prava i direktor internacionalne novosadske NVO ,,Sigurna pozicija” Dejan Nestorović oštro je osudio hapšenje poslanika u Narodnoj skupštini RS-a Draška Stanivukovića od strane režima u Banjaluci i pozvao javno visoku predstavnicu Evropske unije u Briselu Federiku Mogerini, da zaštiti život ovog mladog čovjeka, istaknutog borca za osnovna ljudska prava.

„Ovo nema veze sa politikom, ovo nije samo borba za veličinu od čoveka i humanistu gospodina Stanivukovića, ovo je borba za dostojanstven i slobodan život u Bosni i Hercegovini svakog njenog gradjanina. Ovo je borba za jednakost i ista prava za sve na Balkanu. Svako ko ćuti i nemo gleda šta se dešava, u svojoj inertnosti, postaje saučesnik u progonu ljudskog bića!“, istakao je Nestorović i dodao.

„Bez slobode mišljenja i prva na stav i razlićitost mi smo hiljadama svetlosnih godina udaljeni od civilizaciskih vrednosti. Vaša ekselencijo, gospođo Mogerini, molim Vas da svojim apelom na režim u Banjaluci, zaštitite život borca za osnovna ljudska prava, čoveka Draška Stanivukovića. Strahujem da učestala zatvaranja i tlačenja mogu biti pogubna po njegov život.  Evropska unija sada ima šansu i priliku da dokaže da su joj bitne civilizacijske vrednosti i da želi dostojanstvenu i unitarnu Bosnu i Hercegovinu u EU. Samo jaka i stabilna Bosna i Hercegovina je garant mira i stabilnosti na čitavom Balkanu. Srbija samo preko Sarajeva može ući u Evropsku uniju, što gledano i sa istoriske strane je tačno. Sve je počinjalo i završava se u multikulturalnom Sarajevu.“, poručio je Dejan Nestorović gospođi visokoj predstavnici Evropske unije Federiki Mogerini i poželio joj uspješan početak Nove godine.