Ultimate magazine theme for WordPress.

Profesorica Huremović ponovo uhvaćena u lažima! Lažnim demantom pokušala degradirati bivšeg muža i naš portal!

236

Alma Huremović, profesor na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu u Tuzli, protiv koje se vodi postupak zbog počinjenog produženog krivičnog djela – Oduzimanje djeteta ili maloljetnika – iz člana 217. stav 1. u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona BiH a po optužnici Tužilaštva TK, na najmorbidniji način pokušala je počiniti štetu bivšem suprugu kojem ne dozvoljava da vrijeme provodi sa malodobnom kćerkom.

Naime, Huremovićka je u našu redakciju uputila demant koji potpisuje njen advokat, čija svrha je uglavnom bila prikazivanje bivšeg supružnika kao nasilnika, a što je po njoj razlog zbog čega ne poštuje sudske odluke po kojima je obavezna ocu omogućiti da vrijeme provodi sa svojom kćerkom.

Zbog očigledne namjere diskreditovanja osobe koja nije tema našeg pisanja, ali ne i demantovanja navoda koje smo mi iznijeli u nekoliko tekstova, provjerili smo navode iz demanta u nadležnom sudu.

Kantonalni sud u Tuzli rješenjem broj 32 0 K 231607 18 Kž od 01.11.2018. godine jasno navodi da bivši supružnik Alme Huremović ne može biti tretiran kao nasilnik.

Dakle, Alma Huremović je slanjem demanta sa lažnim navodima pokušala naš portal dovesti u situaciju da bude „pronositelj klevete“, čime bi načinila veliku štetu našoj redakciji u slučaju sudskog spora a u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete, zbog čega je uredništvo portala odlučulo demant ne objaviti.