Ultimate magazine theme for WordPress.

EDIM KADIĆ IPAK IZA REŠETAKA?

18,210

MUP i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona konačno su javno stali u kraj lažima pomoćnika direktora za komercijalne poslove Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla Edima Kadića, koji već mjesecima putem svojih angažovanih portala pokušava degradirati naše pisanje o njegovim nezakonitostima i utrošku oko 40 miliona maraka protivno Zakonu o javnim nabavkama.

Novinari Federalne televizije emitovali su prilog o radu MUP-a TK i Tužilaštva TK u Dnevniku od 08.03.2019. godine, u kojem je jasno naglašeno da Tužilaštvo TK vodi mnoge predmete od kojih je predmet „Gradske apoteke“ Tuzla sa najobimnijim izvještajem o počinjenom krivičnom djelu, a kako stoji u Izvještaju o radu Tužilaštva TK za proteklu godinu.

Podsjećamo da je Edim Kadić kao vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla pokušao svu odgovornost prebaciti na direktoricu ove ustanove, iako u opisu njegovih obaveza jasno stoji da je odgovoran za „planiranje, organizovanje i kontrolu postupka nabavke“, a što je direktorica Aida Nišić svjedočenjem pod zakletvom u sudskom predmetu Općinskog suda u Tuzli broj 32 0 P 329022 18 na glavnoj raspravi održanoj 05.11.2018. potvrdila riječima: „Uloga Kadića je bila kako što bolje pregovarati sa nabavljačima, dobiti što bolje uslove u ponudama kako bi Komisija odabrala najpovoljnije, jer mi imao pregovore sa dobavljačima tokom čitave godine.“, te je jasno naglasila i da Edim Kadić „ima ovlaštenja u pripremnim radovima, prezentaciji i iznošenju činjenica“. Takođe, Edim Kadić po opisu poslova radnog mjesta “nadzire i kontroliše provođenje zakona, propisa i upravnih akata”, te je shodno tome direktno odgovoran za poslovanje protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH, o čemu ih je upravnim aktom obavijestila i Agencija za javne nabavke BiH, da su obavezni prilikom poslovanja i nabavke lijekova primjenjivati Zakon o javnim nabavkama, odnosno putem tendera vršiti kupovinu lijekova. Svi dokazi koje smo do sada iznosili su u posjedu Tužilaštva TK.

Kadić je putem angažovanih portala, koji su pronosili njegove neistinite tvrdnje i time postali saučesnici u krivičnom djelu prikrivanja krivičnog djela, svjesno širio insinuacije da vijećnik BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes Ajanović, koji je i inicirao krivični proces protiv njega, laže o svemu navedenome, te je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla čak istome i psovao majku te prijetio fizičkim obračunom. Podsjećamo da je Ajanovićeva prezentacija dokaza o nezakonitostima u radu Kadića rezultirala odbijanjem Izvještaja o radu JZU “Gradske apoteke” Tuzla od strane svih vijećnika Gradskog vijeća, osim Kadića.

Ove činjenice očigledno su ozbiljno shvaćene od strane Tužilaštva TK, koje – kako sami navode – provodi opsežnu istragu, obzirom da je riječ o predmetu koji ima najobimniji izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. (Dosije.ba)

Povezani tekstovi:

NISKE POBUDE EDIMA KADIĆA – DO SLAVE PREKO SUDBINA PIJAČNIH RADNIKA

Da li je vijećnik Edim Kadić seksualni pohotnik?

Aida Nišić raskrinkala Edima Kadića pod zakletvom pred sudom!

Edim Kadić javno laže kako bi prikrio nezakonit rad

Da li je Jasmin Imamović saučesnik Kadiću i Nišićki u nezakonitom radu JZU „Gradske apoteke“ Tuzla?

BOSS: Da li će Jasmin Imamović stati pod zastavu srama!

SIPA „češlja“ Gradske apoteke Tuzla!

Gradske apoteke Tuzla, Edim Kadić i Aida Nišić pod istragom Tužilaštva TK po nalogu SIPA-e

Uz krivičnu istragu, protiv komercijalnog direktora Gradskih apoteka Tuzla Edima Kadića i tužba za klevetu i uvredu

Osumnjičeni Kadić vrši pritisak na komesara MUP-a TK privatnim linijama?

ŠOKANTNO! Gradske apoteke Tuzla podvaljuju lijekove pred istek roka!

Skandalozno: Da li Tužilaštvo TK prikriva kriminal Gradskih apoteka Tuzla od 30 miliona KM?

Mirnes Ajanović pozvan u Tužilaštvo TK na saslušanje!

Mirnes Ajanović dao iskaz pred Tužilaštvom TK

Šokantno! Kako je Edim Kadić „revitalizirao“ Gradske apoteke Tuzla?

Kako se rahat razrabatio u rabatu Edim Kadić, komercijalni direktor tuzlanskih Apoteka?

Ko su uposlenici Edima Kadića u Gradskim apotekama Tuzla?

Gradsko vijeće Tuzla oborilo izvještaj Gradskih apoteka! Kadić na aparatima!

Video: Kako je oboren nezakonit Izvještaj Gradskih apoteka Tuzla