Ultimate magazine theme for WordPress.

SENKIĆ KADIĆU: NISI TI SAMO SEKSUALNI POHOTNIK…?

9,349

Već dvije godine radim i objavjujem tekstove o nezakonitom utrošku, sada već oko 40 miliona maraka javnog novca od strane pomoćnika direktora za komercijalne poslove JZU „Gradske apoteke“ Tuzla Edima Kadića, i sa svakim narednim tekstom doživljavam satisfakciju – nedostatak adekvatne reakcije ovog rabatnog glavonje u smislu demanta mojih navoda. Krajnji domet jalove odbrane (kao što mu je jalovo i sve u životu), jeste pokoja objava statusa na facebook profilu u kojoj su najčešće riječi odbrane: laže, samoproglašeni novinar, sumnjivi portal.

Da bih pomogao Kadiću da prebrodi paniku koju mu stvara iznošenje činjenica o njegovom nezakonitom radu, a time mogućnošću ogromnog vlastitog bogaćenja, želim mu sugerisati sljedeće:

Edime Kadiću,

Za razliku od portala koje si ti angažovao, „Dosije.ba“ je jedini informativni portal u BiH koji je rješenjem Suda broj: 032-0-Reg-12-000065 od 18.01.2012. godine upisan u Registar javih medija. Istim rješenjem, ovaj „samoproglašeni novinar“ definisan je kao glavni i odgovorni urednik.

Prepiska od prije nekoliko godina koju objavljuješ sa ciljem mojeg degradiranja, nije vršena sa „bivšim simpatizerom BOSS-a“ kako u objavi lažeš, nego sa Hasibom Hirkićem, tada članom BOSS-a koji je zahvaljujući stranci inkasirao hiljade i hiljade maraka u džep kroz paušale koje je ostvarivao kao dugogodišnji predsjednik MZ Mramor, član Savjeta MZ i član gradskih komisija, od kojih izdvajam GAP komisiju, najplaćeniju komisiju u Gradu Tuzla. Hasiba Hirkića koji je prinuđen biti tvoj potrčko, obzirom da si osoba koja ga je zaposlila u firmi „Omega“ i na taj način napravila vlastitog podanika. Pomenuta prepiska je rezultat tvog spinovanja protiv Mirnesa Ajanovića, jer si i tada imao apetite da nasilno zauzmeš njegovo mjesto u BOSS-u, o tome kako je on na privatni račun Eseda Radeljaša iz Sarajeva prebacivao desetine hiljada maraka stranačkog novca. Moja reakcija je bila logična, i vjerujem da bi slična reakcija bila kod bilo koje osobe bliske prijatelju Ajanoviću, jer si vrlo dobro osmislio spin, te si se toliko trudio da si, ukoliko se sjećaš (a sjećaš se sigurno jer si ti vrlo promišljen muljator), čak sve lično predstavljao meni i predsjednici Gradskog odbora BOSS-a Mirsadi Baraković. Ali si zanemario jedan bitan detalj – mi smo osobe koje neće reagovati javno prije nego istinu potraže lično od Ajanovića i drugih ovlaštenih osoba.

Da si sklon morbidnom laganju dokazuje i činjenica da je prije nešto više od mjesec dana Esed Radeljaš presuđen za krađu 114.000 KM od BOSS-a, dobio je 2 godine zatvora i obavezu vraćanja pomenute sume na račun BOSS-a, a po krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnio upravo Mirnes Ajanović kada je dobio informaciju da je nezakonito novac usmjerio na svoj privatni račun.

Na tebi svojstven način, moj tekst u kojem objavljujem video Dnevnika 3 Federalne televizije od 08.03.2019. godine, gdje u prilogu o radu Tužilaštva TK predstavljaju izvještaj Tužilaštva TK, u kojem jasno stoji da se najobimniji izvještaj o počinjenom krivičnom djelu odnosi na JZU „Gradske apoteke“ Tuzla, ti predstavljaš kao moju laž. Ok… kada si ti u pitanju, sve se može progutati, ali već dvije godine čekam demant sa dokazima. Demant, koji očigledno nikada neću dočekati, obzirom da se radi o osobi sklonoj laganju, podmetanju, javnom psovanju majke kolegama vijećnicima, nasilnom ponašanju na sjednicama Gradskog vijeća… samoproglašenom seksualnom pohotniku, što smo i u brojnim tekstovima dokazivali.

Eh, kada smo već kod tvog čudnog poroka koji si na jednom sudskom ročištu sam definisao – seksualnoj pohoti – imam jednu molbu. Obzirom da sam u svojim tekstovima tretirao i taj segment tvog javnog djelovanja, pa čak pomenuo i vrijeme kada si bio pomoćnik načelnika za boračko invalidsku zaštitu u tadašnjoj Općini Tuzla, molim te tuži me. Predstavljanje činjenica na sudu je vrlo efikasnije.

Ustvari, nakon dvije godine moga pisanja o tvom bezakonju, tuži me za bilo šta! Tvoja reakcija na moje tekstove: laže, laže, laže, laže – nije nikakav demant navoda i dokaza koje sam objavio u brojnim tekstovima.

Pojasni konačno zbog čega je od vijećnika sakriven dopis Agencije za javne nabavke BiH u kojem vam jasno naglašavaju da pri nabavci lijekova morate poštovati Zakon o javnim nabavkama BiH odnosno provoditi tendersku proceduru, a upravo si ti odgovoran za zakonito poslovanje Ustanove a prema opisu poslova koje obavljaš i za šta primaš platu i do 2500 KM kako je to na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla prezentirano.

Objasni zbog čega si na Sudu ničim izazvan spomenuo da si prozvan za traženje seksualnih usluga za zaposlenje na Aerodromu Dubrave, kada niko, nikada i nigdje nije niti spomenuo Aerodrom Dubrave u bilo kom kontekstu vezanom za tebe.

Objasni nam kako si magistrirao ekonomiju na Univerzitetu u Brčkom, ili da mi objavimo tvoju mail prepisku sa osobama koje su ti taj magistarski za protuusluge zaposlenja radile. Objavili bi mi tu prepisku možda i prije, ali smo smatrali da i nije baš etično javno iznositi tuđe privatne prepiske. Ali pošto si nam ti dao do znanja da to ustvari tako treba, to ćemo u narednim danima i učiniti.

I na kraju Edime Kadiću, pohota se ne mora odnositi samo na sex. Ima i drugih vrsta pohota. Ta pohota čak ne mora biti ni tvoja da bi ti snosio posljedice zbog iste. Na primjer, ako neko ima brata Mesuda koji je sklon kockanju, što za sobom povlači zavlačenje u velike dugove i bježanje po Travniku od ljudi kojima je dužan, ko će mu spašavati glavu ako ne brat. A da bi spasio voljenoga, ne biraš sredstva. Pa makar i nezakonito djelovao kao krajnji izlaz. Zato te možda malo i razumijem, ali ne razumijem jedno – ima li tome kraja? (Danijel Senkić)

Povezani tekst:

EDIM KADIĆ IPAK IZA REŠETAKA?