Ultimate magazine theme for WordPress.

ZA EDIMA KADIĆA MAGISTRIRALI NERKO I JASMINA?!?

2,830

Redakcija javnog medija „Dosije.ba“ došla je u posjed vrlo zanimljive e-mail prepiske sa službene mail adrese JZU „Gradske apoteke“ Tuzla, a koja se odnosi na magistarski rad aktuelnog i kontroverznog pomoćnika direktora za komercijalne poslove ove javne ustanove Edima Kadića, u zadnje vrijeme poznatog po opsežnoj istrazi Tužilaštva TK zbog poslovanja protivno Zakonu o javnim nabavkama u visini od oko 40 miliona KM.

Na početku napominjemo da smo u posjedu ove prepiske zahvaljujući osobama bliskim vrhu rukovodstva Gradskih apoteka, ali isto tako zadržavamo zakonsko pravo da njihov identitet bude poznat samo našoj redakciji, zbog moguće odmazde Edima Kadića i direktorice Aide Nišić, koju i trenutno čine prema pojedinim uposlenicima prijeteći otkazom, za što je dovoljan obični facebook status koji nije njima po volji.

Prepiska čije faksimile objavljujemo u prilogu odnosi se na početak 2017. godine, kada je Edim Kadić pripremao magistarski rad na Internacionalnom univerzitetu u Brčkom. Iz prepiske se može vidjeti da su magistarski rad ustvari odbranili izvjesna Jasmina Mujaković i Nermin Karahmetović. Cijelu pripremu magistarskog rada Edima Kadića uradio je izgleda ovaj dvojac, dok u prepisci možemo vidjeti i koje su satisfakcije vjerovatno ostvarivali za svoj predani rad.

Dogovaranje mjesta isplate, dogovaranje zaposlenja pojedinih osoba u Coca Coli – samo su neke od zanimljivosti iz ovog magistarskog rada, rađenog putem službene e-mail adrese Gradskih apoteka Tuzla.

Dio prepiske objavljujemo u foto galeriji, te se sami možete uvjeriti kako se ustvari školuju kadrovi koji, kao i u ovom slučaju, odlučuju o sudbinama javnih preduzeća. (Dosije.ba)