Thursday , 31 July 2014

Home » BiH » Banovići: Ovjerene dvije kandidature za izbor načelnika

Banovići: Ovjerene dvije kandidature za izbor načelnika

Na osnovu Izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za načelnika općine Banovići,Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela odluke o ovjeri kandidatura.

Kandidatura je ovjerena Midhatu Husiću (Stranka demokratske akcije) i Seadu Ribiću (Socijaldemokratska partija BiH) za učešće na prijevremenim izborima za načelnika općine Banovići koji su zakazani za nedjelju, 16.02.2014. godine.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine 12 decembra 2013 godine  donijela je odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika općine Banovići.

Podsjećamo, u Banovićima je prije nekoliko mjeseci održan referendum na kojem su se stanovnici te općine izjasnili o opozivu aktuelnog načelnika Bege Birparića. Njegovu smjenu zatražilo je Općinsko vijeće koje ga sumnjiči za navodnu zloupotrebu položaja.

 

(Dosije.ba)

Komentari

Komentari

Banovići: Ovjerene dvije kandidature za izbor načelnika Reviewed by on . Na osnovu Izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za načelnika općine Banovići,Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela Na osnovu Izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za načelnika općine Banovići,Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela Rating:
scroll to top