Misimović optimističan nakon žrijeba: Tražit ćemo svoju šansu da se direktno kvalifikujemo na Euro

Direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović kaže da naš tim može biti zadovoljan žrijebom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine i da trebamo tražiti šansu da direktno odemo na smotru najboljih evropskih selekcija.

Misimović je bio dio delegacije Nogometnog saveza BiH koja je bila u Frankfurtu na žrijebu kvalifikacija za Euro.

Pored njega, tu su bili predsjednik Vico Zeljković i generalni sekretar Adnan Džemidžić, potpredsjednici Ivan Beus i Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić, selektor Ivaylo Petev tim menadžerica Maja Delahmetović i portparolka Slavica Pecikoza.

U izjavi za zvaničnu stranicu NS BiH rekao je, očekivano, da je Portugal favorit, a da mi možemo biti zadovoljni s ostalim protivnicima i da trebamo tražiti svoju šansu da iz ove grupe direktno izborimo plasman

“Mislim da možemo biti zadovoljni žrijebom. Portugal je favorit, ali možemo biti zadovoljni i tražit ćemo našu šansu da se direktno kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo u Njemačku 2024. godine”, rekao je Misimović.

Naša reprezentacija je, podsjećamo, smještena u grupu J sa Portugalom, Islandom, Slovačkom, Lihtenštajnom i Luksemburgom.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinju 23. marta naredne godine, a završavaju već u novembru kada ćemo, nadamo se, slaviti plasman na kontinentalno takmičenje prvi put u svojoj historiji.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima