BOSS uputio otvoreni poziv svim strankama da se traži poništavanje izbora i raspisivanje novih

BOSS – Bosanska stranka upozorava stranke koje ulaze u pregovore o formiranju vlasti, bez validnih izbornih rezultata, a posebno SDP, NiP, NS, PDA, HDZ, SNSD, SBiH i SDA, da na taj način legaliziraju izborne krađe i staju na stranu udruženih kriminalnih poduhvata odakle je izvršen udar na ustavno pravo građana, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Ishitrenim formiranjem vlasti zataškati će se izborne krađe, što indicira na okolnost da upravo nalogodavci izbornih krađa žele žurno formirati vlast. Politički subjekti koji posjeduju legalističku i historijsku odgovornost morali bi biti na strani građana i njihovog prava na poštene izbore, a ne na strani legalizacije izbornih krađa i prevara, jer se ne radi o krađi glasova neke stranke ili kandidata nego o krađi volje građana zbog čega je ozbiljno uzdrman demokratski poredak.

Dokle god se ne otkrije tajna u glasačkim vrećama o 420.000 tzv. nevažećih listića, među kojima se mora uzeti u obzir okolnost postojanja validnih i namjerno poništenih listića, a koji bi promijenili izborni rezultat – dotle razgovor o formiranju vlasti ili formiranje vlasti čini kriminalni čin, a građani bi naredne četiri godine živjeli u vlasti formiranoj na izbornim prevarama.

BOSS – Bosanska stranka poziva sve stranke da se uključe u kampanju za ponavljanje izbora jer je to u ovom času jedina opcija koja može sačuvati povjerene građana u državu i demokratiju.

Podijeli objavu

Možda vas zanima