Cvijanović: Sankcije me uvjeravaju da sve radim ispravno, ništa mi se nije promijenilo

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da je sankcije Velike Britanije dodatno drže u uvjerenju da je ispravno sve ono što radi u Republici Srpskoj, ali i BiH, te da ne osjeća nikakve posljedice nakon uvedenih sankcija.

Cvijanović je navela da su sankcije došle “kao rezultat toga što poštuje institucije i Ustav”.

“Ja sam čovjek Republike Srpske, gdje čitav niz godina obavljam veoma važne pozicije koje zahtijevaju i odgovorno ponašanje, pridržavanje Ustava. Ne slažem se sa nekim strancima koji su odlučili da ignorišu Ustav ili da kažu da je ustavno ono što se desilo nakon Ustava, a nije došlo do njegove promjene, ili da nije ustavno ono što je bazično napisano u Ustavu”, rekla je Cvijanović za ATV.

Cvijanović je navela da se u njenom stvarnom životu ništa nije promijenilo, da radi za RS te da će nastaviti to da radi na kojoj god poziciji se nalazila.

Ona je naglasila da su razlozi za sankcije Velike Britanije lažni, kao i da su optužbe koje su tamo navedene apsolutna laž.

“To što neko kaže kako podrivate ustavni poredak ili legitimitet institucija BiH, apsolutno nije tačno”, rekla je Cvijanović.

Ona je navela da je lažna je tvrdnja da je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom prijetnja za mir i stabilnost, te izjavila da “oboje spadaju u red političara koji pozivaju na mir i solidarnost i trude se da pokažu da su odnosi u regionu puno bolji”.

“Jedna od još većih laži jeste kako mi radimo nešto u Republici Srpskoj po nalogu predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Mislim da su iskoristili globalnu histeriju i pokušaju nas sa mikro plana prebaciti na makro plan, da bi to bolje zvučalo”, navela je Cvijanović.

Cvijanović je više puta ponovila da ne krši Dejtonski sporazum, već ga zagovara.

“U mom stvarnom i političkom životu se ništa nije promijenilo. Uvjerena sam da treba da se držim Ustava i to ću uvijek raditi i kao građanin, a posebno kao neko ko ima i dodatnu obavezu da se tako ponaša zbog funkcije koju obavlja”, navela je Cvijanović.

Cvijanović smatra da je na djelu bezobrazna zamjena i politička igra, te da je njena politička poruka i stav da se uvijek treba razgovarati.

“I sad mislim da mi je važnije da razgovaram sa Srbima, Hrvatima, Bošnjacima i ostalim u ovoj zemlji, nego da razgovaram sa strancima. Ali oni su ti koji ne žele dijalog i koji šalju poruke bošnjačkim političarima da ne treba da pričaju sa predstavnicima Republike Srpske. Ne znam zašto je to tako”, naglasila je Cvijanović.

Ona je navela i da su zlonamjerne priče o nekom sukobu između nje i Milorada Dodika.

“Među nama nema nikakvih animoziteta, mi smo sami to dovoljno potvrdili. Mislim da smo ljudi koji se politički odlično razumiju, a da smo kroz godine zajedničkog rada razvili i neku vrstu prijateljstva”, navela je Cvijanović.

Podijeli objavu

Možda vas zanima