Izborima u Tuzli i Lugavić raskrinkao nerad Jasmina Imamovića!

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila je rezultate prijevremenih izbora za gradonačelnika Tuzle, tako da je Zijad Lugavić i zvanično utvrdio tu poziciju.

Izbore koji su održani 5. februara pratile su brojne nepravilnosti, od kupovine glasova u neposrednoj blizini biračkih mjesta do glasanja mrtvih i odsutnih građana ovog grada. Zanimljiva je činjenica da se sve nepravilnosti vežu za SDP i kandidata Lugavića, a ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da je u njegovu kampanju bio uključen radikalni dio SDA predvođen Smajom Mandžićem, ovakva kršenja izbornog procesa ne treba ni da nas čude.

Zanimljiv je fakt da se prvi put desilo da se u Tuzli kandidatu SDP-a opasno približi drugi kandidat, ovaj put Mirnes Ajanović. Omer Berbić, kandidat Naše stranke, bio je trećeplasirani, a ukoliko saberemo glasove Ajanovića i Berbića, čak zamenarujući glasove ostala tri nezavisna kandidata, jasan je pokazatelj da većina građana Tuzle ne želi SDP-ovca na poziciji prvog čovjeka ovog grada.

Da li su rezultati prijevremenih izbora u Tuzli stvarna volja birača ili je u pitanju rezultat izbornih prevara?

Gradski javni medijski servis, donedavno isključivo podložan volji i željama Jasmina Imamovića, RTV 7, u izbornoj noći na svom Youtube kanalu objavio je video izjave svih kandidata za mjesto gradonačelnika. Zanimljiva je činjenica da ovaj medij koji na pomenutoj video platformi ima minimalnu posjećenost i čija su videa pregledana po nekoliko desetina puta, ovaj put dobije veću pažnju građana. Naime, sve izjave kandidata pogledane su po nekoliko stotina puta, dok je izjava Minesa Ajanovića pregledana čak 10 hiljada puta. Ne ostavlja li ovo razlog za pitanje: Zbog čega je pobjednički kandidat dobio pažnju tek 1000 građana, dok je drugoplasirani Ajanović dobio 10 puta veću pažnju?

Izbori su prošli, rezultati su potvrđeni, novi gradonačelnik krenuo je sa svojim aktivnostima. Putem saopštenja za javnost, prezentacija na plaćenim portalima i medijima i putem društvenih mreža, Lugavić najavljuje konkretne korake u radu. Zanimljiva je činjenica da se do sada svaki korak odnosi na rješavanje problema koje je Mirnes Ajanović predstavio putem svojih video priloga prije i u toku kampanje. Tako Lugavić rekonstruiše mostove na rijeci Jali, sređuje potporne zidove, najavljuje asfaltiranje lokalnih puteva itd., dakle, sve ono što je kao lošu ostavštinu vlasti naveo Mirnes Ajanović i sve na lokacijama koje je Ajanović obišao i snimio.

Dakle, zahvaljujući djelovanju Mirnesa Ajanovića, Lugavić je bukvalno natjeran da radi, a samim time i da bude primoran da svojim djelovanjem jasno ukazuje na to da bivši gradonačelnik Jasmin Imamović nije radio u interesu građana i infrastrukture bitne za život građana.

Da je to tačno pokazuje i činjenica da je u samoj izbornoj kampanji Zijad Lugavić predstavio listu od 60 prioriteta, što se nikako ne uklapa sa njegovim hvaljenjem prethodnika. Jer da je prethodnik Lugavića bilo šta radio, ovaj sigurno ne bi mogao napraviti listu od čak 60 prioriteta koje mora uraditi za manje od dvije godine. Posebno je zanimljivo to da je listu prioriteta od preko 100 tačaka Ajanović predstavio još početkom oktobra, a do početka kampanje Ajanovićeva lista brojala je već preko 150 tema. Da li je Lugavić čekao da posao za njega uradi Ajanović te da samo izabere, odnosno ukrade onih 60 koje odgovaraju i njemu te prepiše u svoj program djelovanja?

Zijad Lugavić je konačno, da li vođen vlastitom pameti ili pameti prijatelja i saradnika iz SDA, jasno ukazao i konkretno pokazao na svu pogubnost vladavine Jasmina Imamovića i njegovu želju da nepravdu koju je činio prema građanima zanemarujući ih 20 godina, pokuša makar dijelom ispraviti u ove nepune dvije godine do redovnih lokalnih izbora. Ili je jednostavno natjeran na ovaj vid djelovanja i pod cijenu razotkrivanja nerada svoga prethodnika?

Djelovanje novog gradonačelnika koje je svakako rezultiralo pritiskom prije svega Mirnesa Ajanovića koji je sa preko 150 tačaka djelovanja i preko 100 video priloga jasno ukazao sa kakvim se problemima građani Tuzle suočavaju sa nemarom vlasti, jasno pokazuje da je gubitnik prijevremenih izbora u Tuzli bivši gradonačelnik Jasmin Imamović, čiji je nerad i bahatost ogolio baš on – Zijad Lugavić, novi SDP-ov gradonačelnik Tuzle.

Podijeli objavu

Možda vas zanima