Vladimir Putin pozvao rusku sigurnosnu službu da zaustavi diverzijske grupe koje ulaze u zemlju

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Federalnu sigurnosnu službu da pojača svoje obavještajne aktivnosti i zaustavi sabotažne grupe koje ulaze u zemlj

U svom govoru, Putin je službenicima u federalnoj službi za sigurnost u zemlji (FSB) rekao da agencija mora ubrzati kontraoperacije protiv Ukrajine i zapadnih zemalja.

Putin je rekao FSB-u da zaustavi bilo kakve pokušaje Zapada da oživi ono što on naziva terorističkim ćelijama na ruskom teritoriju.

“Agencija mora spriječiti diverzijske grupe da uđu u Rusiju i povećati zaštitu ključne infrastrukture”, poručio je.

Naveo je da su zapadne obavještajne službe uvijek bile aktivne u Rusiji, a da su sada ubacile dodatno ljudstvo, tehničke i druge resurse protiv Rusije.

“Moramo odgovoriti u skladu s tim”, istakao je.

Naredio je FSB-u da zaustavi ilegalno oružje koje dolazi u njegovu zemlju i pojača sigurnost u četiri ukrajinske regije Luhansk, Donjeck, Zaporižje i Herson koje je pripojio.

Podsjećamo, više od godinu dana od početka ruske invazije na Ukrajinu, Kremlj ne pokazuje nikakav znak da je otvoren o okončanju sukoba, a obavještajni podaci govore da Putin želi kraj postići na bojnom polju, saopćila je njemačka obavještajna služba.

“Nema nikakvih naznaka da je Putin voljan postići mirovni sporazum”, rekao je šef njemačke vanjske obavještajne službe BND Bruno Kahl za njemačku medijsku grupu Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Podijeli objavu

Možda vas zanima