Pratilac državnog ministra Miloša Lučića uhapšen zbog prodaje droge

U akciji “Dijamant” Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšen je jučer pratilac državnog ministra Miloša Lučića i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Miloš Nikolić.

Ovo je za Klix.ba potvrđeno iz Direkcije u kojoj je uhapšeni zaposlen. Istaknuli su i da je u vrijeme hapšenja, Nikolić bio na bolovanju.

Akcija “Dijamant” provedena je jučer, a pretresi su izvršeni na više lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Bosanskoj Gradišci. Nikolić je uhapšen zbog prodaje droge, odnosno uhvaćen je u prodaji 10 kilograma “spida”.

Kako navodi Istraga.ba, on je u nekoliko navrata prodao spid hrvatskim istražiteljima, koji su radili u dogovoru sa našim vlastima.

Osim njega, privedene su još najmanje tri osobe, a jučerašnja akcija rezultat je višemjesečnog praćenja Nikolića i drugih. Prilikom pretresa pronađeno im je 15 kilograma spida, a za četvorku se sumnja da su počinili krivična djela “organizovani kriminal”, neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” i “zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”.

Lukićevog ministra se javnost sjeća i s kraja prošle godine kada se potukao sa obezbjeđenjem jednog hotela u Zlatiboru. Tada je zadobio teške tjelesne povrede i od tada je na bolovanju.

Podijeli objavu

Možda vas zanima