Sedmica počinje uz kišu i jak vjetar, rastu i temperature zraka

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U večernjim satima očekuje se slab snijeg i u nizinama u centralnim i istočnim područjima.

Vjetar će biti umjerene jačine, a u jutarnjim satima jugo će promijeniti smjer na sjever. Povremeno će biti i jakih udara vjetra, a od večernjih sati i tokom noći na utorak se očekuje jaka bura.

Topliji dio dana je prije podne sa temperaturama zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu i do 14°C. Sa prolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

Sutra (utorak) bit će pretežno oblačno u centralnim i istočnim područjima gdje u jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg. U ostalim područjima umjerena naoblaka i sunčanije. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura koja će poslije podne oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu i u Krajini do 10°C.

Izvor: FHMZ
Izvor: FHMZ

U srijedu više oblačnosti se očekuje prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, gdje bi se trebalo izvedriti u drugom dijelu dana. U ostalim područjima pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

Podijeli objavu

Možda vas zanima