Stravična pucnjava u Rusiji: Napadač otvorio vatru u školi, ubijeno petero djece

U ruskom gradu Iževsku, glavnom gradu Udmurtske Republike danas je došlo do pucnjave u školi, a napadač je ubio devet osoba.

Prema pisanju ruskih medija, napadač je ušao u školu te je otvorio vatru na prisutne, a nakon toga je počinio samoubistvo.

“Napadač je izvršio samoubistvo. Nosio je crnu majicu s nacističkim simbolima i fantomku. Nije imao dokumente pa se sada utvrđuje njegov identitet”, naveli su policajci, prenosi RIA Novosti.

Kako se navodi, napadač je u školi ubio petero djece, dva čuvara i dva učitelja. Nakon napada, učenici i profesori iz škole su evakuirani. Ruska agencija TASS je objavila kako ovu školu pohađa oko 8980 đaka te da u njoj radi 80 profesora.

“Prema preliminarnim podacima, devet osoba je stradalo u zločinu. Ima i ranjenih i njihovo zdravstveno stanje se još uvijek precizira”, naveli su iz Istražnog komiteta Ruske Federacije.
Za sada, ruski zvaničnici nisu objavili više detalja o pucnjavi te su naveli kako će više informacija biti poznato nakon istrage koja je u toku.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima