Superkompjuter predvidio rasplet SP-a: Srbija ispada u grupi, finale koje mnogi priželjkuju

Predviđanja superkompjutera oduvijek su bila zanimljiva, a temelje se na korištenju niza informativnih tržišta koeficijenata svjetskih kladionica kako bi se formiralo predviđanje nekog sportskog događaja. Ovoga puta Svjetsko prvenstvo u Kataru bilo je u fokusu.

Superkompjuter SBK kladioničarske platforme prognozirao je kompletan rasplet Svjetskog prvenstva u Kataru. Najveće šanse da zaigraju u finalu imaju Brazil i Francuska, dva favorita koji bi igrali međusobni duel koji se dugo priželjkuje.

Prema superkompjuteru, nekoliko vrlo kvalitetnih reprezentacija neće proći grupnu fazu. Među njima je i selekcija Srbije koja igra odlično u posljednje vrijeme. Ipak, superkompjuter predviđa da će ispasti u grupi iza Brazila i Švicarske.

Grupu ne bi u tom slučaju prošli ni Poljska, SAD, Japan, Kanada, Kamerun ili Gana.

Hrvatska bi prošla u nokaut fazu, ali ne bi došla do polufinala i finala te tako ponovila uspjeh iz Rusije 2018. godine.

Superkompjuter predviđa da će u polufinalu igrati Argentina, Brazil, Belgija i Francuska te da će Brazilci i Francuzi igrati finale. Upravo bi Brazil trebao postati prvak svijeta, a upravo ta selekcija je i najveći favorit prema svim statistikama.

Za kraj, vrijedi dodati i da se Engleskoj predviđa novi bolan kraj i ispadanje u četvrtfinalu.(klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima