Temperature u BiH danas ispod nule

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg na području Krajine, istočne i centralne Bosne.

U Hercegovini će biti pretežno sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -10 i -4 celzija, na jugu zemlje od -3 do 1. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 7 stepeni celzija.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno veći dio dana. Poslije podne će doći do razvedravanja. Jutarnja temperatura zraka oko -9, a najviša dnevna oko -3 stepena.

utorak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno vedro vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -15 i -9, na jugu zemlje od -5 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između -5 i 0, na jugu zemlje do 7 stepeni celzija.

srijedu se više oblačnosti očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini će biti sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će uglavnom biti između -10 i -4, na jugu zemlje od -2 do 2. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni celzija.

Podijeli objavu

Možda vas zanima