Trivić: Dodik preko Zarića i Džuve traži tajni sastanak s Murphyjem

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić tvrdi da predsjednik entiteta RS Milorad Dodik putem funkcionera OSA-e pokušava organizovati tajni sastanak s američkim ambasadorom u BiH Michaelom Murphyjem.

“Milorad Dodik, preko Riste Zarića, visokog funkcionera OSA BiH i Almira DŽuve, direktora OSA BiH, pokušava da organizuje tajni sastanak sa Michaelom Murphyjem, ambasadorom SAD u BiH, kojeg za javnost napada i vrijeđa na svaki mogući način”, tvrdi Trivić.

Dodikovi napori i htijenja za održavanjem tog sastanka izvan očiju javnosti su ogromni, rekla je Trivić, a Risto Zarić i Almir Džuvo pokušavaju na sve načine da do tajnog sastanka dođe.

“Očito je Dodikov cilj da nakon izazivanja velike krize u BiH pokuša istrgovati interesima Republike Srpske kako bi sačuvao svoje lične interese”, rekla je predsjednica Narodnog fronta.

Ona kaže da je odugovlačenje sa potpisivanjem spornih zakona iz NSRS samo kupovina vremena.

“Dok posljednjih par dana tihuje na sceni, iza scene je i više nego dinamično. Dodik kopa i rukama i nogama da dođe do stranaca, koje u javnim nastupima brutalno i prostački napada, kako bi ispregovarao spuštanje tenzija i zanemarivanje svega što se dešavalo posljednjih mjeseci”, rekla je ona i dodala:

“Nikada ne treba potcijeniti i zanemariti mogućnost da se po ko zna koji put kriza završi dogovorom Dodika sa strancima.”

Trivić ističe da je ispred kamera Dodik osion i bahat, glumi velikog državnika, a u suštini je samo velika kukavica isprepadan potencijalnim potezima koji bi ga lišili položaja i materijalnog bogatstva.

“Opet nije on stao na prvu liniju fronta kojeg je otvorio nego se krije, a u prve redove je izgurao narodne poslanike, direktora Službenog glasika i mnoge druge”, istakla je.

Podijeli objavu

Možda vas zanima