Završeno suđenje u predmetu “Mutap i dr”, presuda će biti izrečena sljedeće sedmice

U Sudu Bosne i Hercegovine jutros je održano posljednje ročište u kojem je završne riječi saopćila odbrana u predmetu “Alisa Mutap i drugi”, a koja se vezuje za slučaj stradalog mladića Dženana Memića.

Danas je u Sudu BiH završne riječi iznijela odbrana Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića. Podsjetit ćemo da su prošle sedmice također završne riječi u ovom predmetu iznijeli i Muriz Memić te advokat porodice – Ifet Feraget.

Muriz Memić kazao je da obrana, odnosno optuženi u ovom slučaju, pokušavaju sve okrenuti, ali da misli da će Tužilaštvo BiH sve dokazati te da već ima previše dokaza.

Ispred Suda BiH medijima se također obratila i sestra stradalog Dženana, Arijana Memić koja je zahvalila za svu podršku koju je njena porodica primala prethodnih sedam godina.

“Teško nam je kako se bliži kraj i izricanje presude, ali vjerujemo da će pravda konačno da pobijedi. Uz pomoć svih vas stigli smo ovdje gdje jesmo nakon skoro osam godina. Već imamo najavljene dolaske na izricanje presude, pozivam cjelokupnu javnost da bude sa nama i da bude podrška. Dabogda svijet propao ako pravde ne bude”, poručila je Arijana Memić.

Dakle, izricanje presude u slučaju “Mutap i drugi” zakazano je za sljedeći četvrtak, odnosno 24. novembra, u devet sati u prostorijama Suda BiH.

Podijeli objavu

Možda vas zanima