BOSS: Oklopna vozila za MUP KS će štiti totalitarističku vlast

Skandalozna nabavka oklopnih vozila od strane MUP-a Kantona Sarajevo – mora rezultirati smjenom odgovornih lica kako bi se spriječila totalitaristička zloupotreba ovih vozila i dalje ponižavanje građana od strane vlasti prijetnjom upotrebe brutalne policijske sile, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Nedopustivo je da se daje 20 miliona maraka za policijska vozila koja bi se upotrebljavala protiv građana, a očito posebno protiv obespravljene boračke populacije, razočaranih i gladnih penzionera, nezaposlenih i svih onih nezadovoljnih tromom vlasti i smjelih javno kritikovati vlast. Ovo je faktički potvrdio i ministar MUP-a KS Admir Katica, koji je kazao da će namjena vozila biti suzbijanje težih oblika narušavanja javnog reda i mira, ali i rješavanje kriznih situacija, te da im je osnovna namjena zaštita pripadnika policijskih jedinica.

Ne smije se zaboraviti da je policiji 2018. godine naređeno razbijanje mirnih boračkih protesta upotrebom i policijskih pasa i svojevrsnih bojnih otrova ugrožavajući živote i zdravlje branilaca BiH, te je neophodno spriječiti nabavku oklopnih vozila i dalje iživljavanje bilo koga nad građanima kako bi se zaštitili nemoralni političari i totalitaristička vlast, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Podijeli objavu

Možda vas zanima