Televizija N1 dobila nacionalnu frekvenciju u Bosni i Hercegovini

Televizija N1 je obavijestila da je dobila nacionalnu frekvenciju u Bosni i Hercegovini. To znači da će njihov program biti moguće emitovati u cijeloj državi što do sada nije bio slučaj.

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine je, u okviru digitalizacije tržišta televizijskog emitovanja, sprovela javni konkurs na kojem je N1 BH dobila dozvolu za emitovanje TV programa putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriji cijele zemlje.

Direktorica United Mediae u okviru koje djeluje N1 televizija Aleksandra Subotić kazala je kako je ova televizija svojim kvalitetom odavno zaslužila nacionalnu dozvolu, kao što je to slučaj u Srbiji i Hrvatskoj.

News direktor N1 televizije Amir Zukić kaže da su mnogi građani BiH već osam i po godina iščekivali ovaj trenutak.

“I dalje ćemo biti uvijek prvi na mjestu događaja, javljati se uživo sa svih lokacija, postavljati gostima u studiju i najteža pitanja, istraživati i otkrivati, a sve to kako bismo publici omogućili da bude objektivno, tačno i na vrijeme informisana. U ime 100 zaposlenih N1 BiH izražavam zahvalnost svima vama koji nas kontinuirano vjerno pratite i radujemo se što će se zajednica gledatelja N1, zahvaljujući digitalnom emitovanju, uskoro povećati. Vaš smo glas. Hvala na povjerenju”, poručio je Zukić.

Podijeli objavu

Možda vas zanima