Cvijanović otputovala u Poljsku da lobira za RS, dočekalo je aerodromsko osoblje

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović doputovala je u zvaničnu posjetu Republici Poljskoj.

Ono što je veoma interesantno jeste da Cvijanović na aerodromu nije dočekao nijedan zvaničnik, čak ni nižeg nivoa, već samo osoblje aerodroma.

“Hvala osoblju varšavskog aerodroma ‘Modlin’ na poklonu i toploj dobrodošlici”, napisala je Cvijanović na Instagramu, uz fotogorafiju sa spomenutim osobljem.

Dodala je da je u naredna dva dana u Poljskoj “očekuju važni razgovori sa zvaničnicima ove zemlje”.

“Bit će to odlična prilika da dodatno osnažimo saradnju Poljske i RS, ali i da našim sagovornicima i partnerima prenesem stavove Republike Srpske”, napisala je Cvijanović.

Inače, prema podacima s Wikipedije, aerodrom “Modlin” se nalazi u gradu Nowy Dwór Mazowiecki, približno 40 kilometara sjeverno od Varšave, i koriste ga niskotarifni prijevoznici.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prethodnih dana se hvalio da RS ima “saveznike” u EU, a nezvanično se govorilo da je riječ upravo o Poljskoj. U tom smislu je Cvijanović i otputovala u Poljsku kako bi lobirala da daljnju podršku.

No, činjenica da niko od poljskih zvaničnika nije dočekao Cvijanović na aerodromu, kako je to inače običaj, pokazuje da zvanična Varšava ne pridaje nikakvu važnost vlastima RS-a.

Podijeli objavu

Možda vas zanima