Na pomolu politički preokret – Svi za Mirnesa

Kako napisa poznati „Defter hefte“, anketa na FB stranici najslušanijeg regionalnog Radija Kameleon “izmakla je kontroli” – jer je predsjednik BOSS – Bosanske stranke Mirnes Ajanović dobio 99 odsto glasova na pitanje koga će građani birati da ih predstavlja u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Vjerodostojnost podrške Mirnesu Ajanoviću ogleda se u činjenici da se ovakva erupcija nije mogla izrežirati, te da iza spontane podrške stoje građani sa imenom i prezimenom.


U konkurenciji uz Mirnesa Ajanovića bili su nosioci listi za Parlament BiH Jasmin Imamović i Zvjezdan Karadžin, te se, blago rečeno – zapanjujuća većina javno izjasnila da će svoje povjerenje na predstojećim izborima ukazati Mirnesu Ajanoviću. Mnogi su navodili i jasne razloge, kao što su konstantna borba Ajanovića za prava građana, posebno u vrijeme COVID represije, te rezultati koje je postigao na tom polju.

Anketa traje već nekoliko dana, te je uz poziv na „glasanje“ sadržavala i fotografije navedenih kandidata. Iz nepoznatih razloga iz ankete je uklonjena fotografija Jasmina Imamovića, a nakon velikog broja komentara koji mu nikako ne idu u prilog. Ili su razlozi ipak poznati – politički pokop nekadašnjeg tuzlanskog miljenika na njegovoj teritoriji… procjenite sami.

Rezultati ankete su izazvali veliku pažnju javnosti, a mnogi se pitaju da li bi rezultati bili slični kada bi se u anketama Mirnesu Ajanoviću suprotstavili nosioci listi iz ostalih  izbornih jedinica. Ostaje dovoljno vremena da i to provjerimo.

Ukoliko želite učestvovati u anketi Radio Kameleona kliknite OVDJE

Podijeli objavu

Možda vas zanima