Ako putujete, pročitajte izvještaj BIHAMK-a o stanju na putevima

I jutros se širom Bosne i Hercegovine saobraća po mokrim i klizavim kolovozima dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda.

Iz BIHAMK-a su saopćili da u zapadnoj i centralnoj Bosni pada snijeg, ponegdje jačeg inteziteta, i zadržava se na kolovozu.

Posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ga na kolovozu ima do 5 cm.

Na putnim pravcima Ripač – Bosanski Petrovac, Drvar – Bosanski Petrovac, Risovac – Blidinje – Posušje, Kupres – Šuica – Livno, Glamoč – Mlinište, kao i na putevima na području Bosanskog Grahova dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Na području Odžaka magla smanjuje vidljivost do 100 metara. Tokom dana, zbog temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

“Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme”, naveli su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Podijeli objavu

Možda vas zanima