Danas i u narednim danima nestabilno vrijeme, od sunca do pljuskova

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Povremeno uz lokalne pljuskove i slabu grmljavinu.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 29 celzija.

U Sarajevu djelomično vedro. Povremeno sa pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13 stepeni, a najviša dnevna oko 24.

U utorak u Bosni sunčanije prijepodne. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32 celzija.

U srijedu se očekuje u Bosni sunčanije prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina u sjevernim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 celzija.

Podijeli objavu

Možda vas zanima