Trump je još u kontaktu sa sjevernokorejskim predsjednikom

Bivši američki predsjednik Donald Trump je još u kontaktu s predsjednikom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom.

Ovaj podatak je sadržan i u knjizi o Trumpu čiji je autor novinarka lista New York Times Maggie Haberman. Knjiga je nazvana “Pouzdan čovjek (The Confidence Man). To je istakla u razgovoru za CNN naglasivši da između bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i sjevernokorejskog vođe postoje čvrste veze.

Trump je prije četiri godine izjavio da su on i Kim “u ljubavi” nakon što su razmijenili pisma. Međutim, nakon tri sastanka nije ga uspio uvjeriti da Sjeverna Koreja odustane od razvoja nuklearnog naoružanja. Haberman je ukazala da Trumpove tvrdnje po ovom pitanju nikada nisu potvrđene te da možda nisu istinite.

Navela je da je Kim Jong Un jedini čelnik jedne države s kojim je ostao u kontaktu nakon što mu je okončan predsjednički mandat. Iz Ministarstva vanjskih poslova (State Department), Bijele kuće ni sam Trump se nisu očitovali.

Trump je tokom kampanje za predsjedničke izbore 2020. Kima nazvao nasilnikom, ali je izjavio da je voljan da se ponovo sretne s njim kako bi razgovarali o sjevernokorejskom nuklearnom naoružanju, prenosi agencija Reuters.

Podijeli objavu

Možda vas zanima