Danas u BiH oblačno sa kišom i snijegom, slično vrijeme i narednih dana

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom.

Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni celzija.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

Sutra (utorak) u Bosni se očekuje oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

U četvrtak ponovo pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni celzija.

Podijeli objavu

Možda vas zanima