Dodik: Ambasada SAD-a je epicentar nestabilnosti, prijetnje su im siledžijske

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je Ambasada SAD-a u Sarajevu epicentar nestabilnosti u BiH, što se vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je privatno lice u BiH a ne visoki predstavnik po Aneksu 1.

Dodik je u izjavi za Srnu ocijenio da bi bilo dobro za sve u BiH da američka Ambasada u Sarajevu prestane sa prijetnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Dejtonskog sporazuma.

“Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Sve vrijeme svog djelovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave ‘funkcionalnu državu’, a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, te njihove priče samo su dokaz više da su oni u stvari Ustavni sud BiH, zajedno sa onima koji su uz stalnu prijetnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Dejtonski sporazum.

Nakon jučerašnje odluke skupštine u Banjoj Luci Ambasada SAD-a objavila je kako je njihova zemlja spremna koristiti sankcije.

Podijeli objavu

Možda vas zanima