Dodik neglasanjem u Predsjedništvu BiH uskratio pomoć za četiri bolnice u RS-u

Današnjim glasanjima na Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uskratio je pomoć za četiri bolnice u Republici Srpskoj.

UKC u Banjoj Luci i bolnice u Bosanskoj Gradišci i Trebinju danas su ostale bez tri mobilna aparata za ultrazvuk, a bolnica u Bijeljini bez ambulntnih kola, piše BN.

U pitanju je oprema koja je osigurana u sklopu pomoći Japana u vrijeme pandemije u vidu granta od 100 miliona japanskih jena.

To je dovedeno u pitanje, jer je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik glasao danas i protiv ove odluke, koja je trebala da bude verifikovana radi njene realizacije.

Ambulantna kola, pomoć vlade Japana, trebalo je da dobije i bolnica u Brčkom, kao i kantonalne bolnice u Livnu i Bihaću, dok su rengen aparate trebalo da dobiju bolnice u Goraždu i Orašju, a bolnica u Novoj Bili ultrazvuk.

Odluku o prihvatanju pomoći japanske vlade zdravstvenim ustanovama u BiH, odnosno Republici Srpskoj, Federaciji i distriktu Brčko Predsjedništvo je donijelo u februaru ove godine, a potpisnik te odluke je Milorad Dodik, koji je bio tada predsjedavajući.

Podijeli objavu

Možda vas zanima