Escobar: Otvorena je mogućnost da Dodik povuče odluke koje je donio

Imao sam produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, kazao je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Escobar se susreo s trojicom članova Predsjedništva BiH, a nakon što je održao sastanak i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obratio se medijima.

“Poruka koju ćete čuti i od lidera iz regiona je da rata neće biti”, kazao je on te naveo kako je osim ovoga razgovarano i o ekonomskim pitanjima.

Prema njegovim riječima, druga stvar o kojoj je došao da razgovara ovdje je nevjerovatan ekonomski potencijal koji Balkan posjeduje, istaknuvši da je Balkan najbrže rastući dio Evrope u ovom trenutku.

“Upravo zbog ovog nevjerovatnog ekonomskog rasta, doduše dozvolite mi da kažem da BiH ne dijeli sve parametre tog rasta, ali upravo taj velikoi rast u regionu je razlog što ćete biti potrebni Evropi”, kazao je Eskobar.

Kaže da mu je drago da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom.

“Otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS-u, ali i one koje je najavio da će uraditi”, izjavio je on.

Na kraju je kazao kako politička kriza povećava nedostatak povjerenja kod investitora da bi ovdje investirali.

Podijeli objavu

Možda vas zanima