Policija u Luksemburgu pretresa kuću radikalnog SDA bota Jasmina Mulahusića

Luksemburška policija rano jutros počela je pretres kuće radikalnog SDA bota Jasmina Mulahusića, koji je široj javnosti poznat po organiziranim internet hajkama na političare, novinare i sve ostale koji kritikuju politiku SDA.

Kako su rekli iz Tužilaštva BiH, postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog Vojvodstva Luksemburg vrše pretrese objekata koje koristi osoba koja je pod istragom Tužilaštva BiH.

“Osumnjičena osoba je pod istragom Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Također, protiv navedenog osumnjičenog u proteklom periodu zaprimljene su i prijave određenih novinarskih udruženja u BiH”, kažu iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH zahvalilo se partnerskim institucijama Luksemburga i EU, na pomoći i asistenciji u ovom krivičnom predmetu.

Podsjećamo, početkom septembra ove godine Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje mjere pritvora za državljanina Luksemburga Jasmina Mulahusića uhapšenog 4. septembra na graničnom prijelazu Bosanski Brod. Tri dana kasnije Sud Bosne i Hercegovine pustio je Mulahusića na slobodu.

Mulahusić vodi desetine profila na kojima kreira fotomontaže i videe u kojima diskreditira novinare i političare koji nisu po volji njegovim nalogodavcima. Iznosi stavove bliske SDA. (Klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima