Hodža starletan interesantan i evropskim medijima – Islamska zajednica još ne reaguje

Vinkovački glavni imam Mirza ef. Delić dobio je veliku pažnju regionalnih medija jer je osim u ahmediji prepoznatljiv i kao model, a što navodno radi „u slobodno vrijeme“.

Mirza Delić je od prije poznat javnosti obzirom da je bio u centru skandala kada je prijavljen od svoje supruge za nasilje u porodici. O tome su pisali mnogi mediji, a više informacija svakako možete dobiti u videu u prilogu koji je za „Defter hefte“ radio književnik i publicista Fatmir Alispahić.

O fizičkom nasrtanju na suprugu u prostorijama Islamske zajednice opširnije su pisali regionalni mediji, od kojih izdvajamo tekst Slobodne Dalmacije,

Imam s manekenskim hobijem kažnjen zbog nasrtanja na suprugu u prostorijama Islamske zajednice: Zlostavljanju su svjedočile i njihove dvije kćerkice

dok o detaljima iz presude više možete saznati u tekstu

Hodža pravosnažno presuđeni maneken

Efendija koji se nakon službe razgolićen fotografiše za kojekakve agencije sigurno je zanimljiv medijima i javnosti, ali svakako nije zanimljiv svome poslodavcu, Islamskoj zajednici u BiH.

Zbog čega se nadležni iz Islamske zajednice nisu oglašavali u povodi skandala sa nasiljem u porodici, možda bi mogli i razumjeti da se radi o privatnom problemu i da nasilje nad suprugom nije vršio u službenim prostorijama IZ-a. Mada, i privatno ponašanje vjerskog službenika mora biti u skladu sa religijski svjetonazorom. Ali, zbog čega se Islamska zajednica ne oglašava povodom senzacionalnih objava o hodžinom starletanstvu? Senzacionalnih objava sada već i u evropskim medijima. (Dosije.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima