Kraljica Elizabeta odbila nagradu “starice godine”, smatra da ne ispunjava kriterije

Kraljica Elizabeta ljubazno je odbila nagradu koju dodjeljuje magazin “Oldie” za staricu godine (“Oldie of the Year”) te je u pismo upućenom organizatorima kazala kako vjeruje “da si star onoliko koliko se osjećaš starim”, kao i da ona ne ispunjava kriterije za nagradu.

“Njeno veličanstvo vjeruje da ste stari onoliko koliko se osjećate starim, te kraljica kao takva ne vjeruje da ispunjava relevantne kriterije da bi mogla prihvatiti nagradu i nada se da ćete pronaći dostojnijeg primatelja”, kazao je Tom Laing-Baker, kraljičin pomoćnik, a sve je zabilježeno u pismu koje je magazin podijelio u utorak.

Oldie je britanski časopis koji izlazi jedanput mjesečno te je namijenjen starijim osobama “kao laka alternativa štampi opsjednutoj mladošću i slavnim osobama”, navodi se na njihovoj web stranici.

Svake godine održavaju svečanu ceremoniju dodjele nagrada, s bivšim dobitnicima nagrade “Oldie of Year”.

Iako je kraljica odbila nagradu, ceremonija dodjele je u utorak protekla s “kraljevskim pečatom odobrenja”. Camilla, vojvotkinja od Cornwalla prisustvovala je uručivanju nagrada kao što su “Oldie Champion Knitter of the Year” i “Scrumptious Oldie of the Year”.

Camilla je održala govor, pomenuvši prvo historiju sobe Abrahama Lincolna u hotelu Savoy, gdje je događaj održan. Tamo se američka zajednica u Londonu često okupljala tokom Prvog svjetskog rata i gdje je Winston Churchill večerao sa članovima svog kabineta tokom Drugog svjetskog rata.

“Ovo je soba bogate historije, pa je prikladno okruženje za ovogodišnje nagrade ‘Oldie of the Year’, koje priznaju dostignuća niza izvanrednih starijih ljudi koji su dali poseban doprinos svijetu”, kazala je vojvotkinja.

Podijeli objavu

Možda vas zanima