Okončane konsultacije u Crnoj Gori, Đukanović bi Abazovića već danas mogao proglasiti mandatarom

Konsultacije o novoj uspostavi nove parlamentarne većine u Crnoj Gori su okončane, a predsjednik Milo Đukanović bi prema mišljenju nekih već danas mogao objaviti ime novog mandatara za sastav vlade.

Ako se to ne desi danas, trebalo bi do kraja ove ili najkasnije početkom naredne sedmice, donose podgoričke Vijesti. Kao izvjestan novi premijer navodi se lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Đukanović, koji je do sinoć boravio u dvodnevnoj posjeti Grčkoj, rekao je za TVCG da je stekao utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta sad treba raditi u Crnoj Gori, a to je, prema njegovim riječima, brzo formirati vladu koja će biti utemeljena u jasnoj parlamentarni većini.

Upitan da li se prije dolaska u Atinu sastao s vicepremijerom i liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem, i da li mu je on prihvatljiv za mandatara, Đukanović je odgovorio da je uloga šefa države da nakon saznanja o postojanju parlamentarne većine, njenom predstavniku da mandat za sastav vlade.

On je naveo da je danas prilika da čuje izvještaj o konsultacijama koje su obavili potencijalni konstituenti nove vlasti.

“Nakon toga bi na red došla inicijativa predsjednika države. Iskreno, nadam se da je u mom odsustvu obavljen prvi krug konsultacija i nadam se da postoji razumijevanje…”, istakao je Đukanović. (Klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima