Menadžment UKC Tuzla više ne krije vlastiti kriminal!

Zapošljavanje u UKC Tuzla već godinama je top tema, te je javna tajna da se u ovu ustanovu može zaposliti samo uz posjedovanje odgovarajuće stranačke iskaznice, ali ne i odgovarajuće diplome.

Do sada su nadležni u menadžmentu UKC-a na vrlo perfidan način zapošljavali podobne umjesto sposobnih, ali sada već prave neviđeni presedan i to rade „na sva zvona“.

Dokaz tome su zaključci koje potpisuje i aplikantima na radna mjesta dostavlja izvijesni Šefik Husić, predsjednik Komisije za izbor kandidata za prijem u radni odnos u UKC Tuzla.

Tako je Husić jednom od aplikanata na radno mjesto odgovorio:

„Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos, otvorila je i razmotrila prijave pristigle na Javni oglas za prijem zdravstvenih zadnika sa SSS u radni odnos na neodređeno vrijeme –  za radno mjesto 3. Medicinska sestra – Tehničar (padijatrijski smijer), objavljen 27.10.2021. godine u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ i na web stranici Ustanove.

Razmatrajući prijavu kandidata… Komisija je utvrdila da imenovani u prijavi na Javni oglas nije jasno naveo za koje radno mjesto se prijavljuje, što je obavezan učiniti u skladu sa tačkom VIII Javnog oglasa…“

Kontaktirali smo aplikanta (ime poznato redakciji) koji nam je pojasnio da je navođenje pozicije bilo obavezno, kako u aplikaciji tako i na samoj koverti koju je predao u protokol UKC-a, te da je kako u aplikaciji, tako i na koverti, jasno naveo za koju poziciju aplicira.

Da je pozicija definitivno navedena zna i izvjesni Šefik Husić, koji je u samom dokumentu koji potpisuje jasno naveo poziciju na koju je aplikant aplicirao, da bi dalje u obrazloženju utvrdio da se ne zna na koju poziciju je aplicirao.

Ovo je možda slušaj za pisanje dobrog satiričnog teksta, jer da nije žalosno poigravati se sa životima mladih a stranački nepodobnih ljudi, bilo bi smiješno. Ali je svakako za hitan potez Tužilaštva TK, jer je ovim dokumentom potpisan i pečatom ovjeren očigledan dokaz kriminala i nepotizma koji je već dobio okvire legalnosti u UKC-u Tuzla. (Dosije.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima