Danas vanredno zasjedanje SZO zbog majmunskih boginja. Dodatno raskrinkavanje još uvijek aktuelnih COVID mjera!

– DANAS VANREDNO ZASJEDANJE WHO ZBOG MAJMUNSKIH BOGINJA
– EVROPSKA UNIJA NAMJERAVA UVESTI GLOBALNU KONTROLU INFORMACIJA
– IMA LI KORONE U AVIONU?
– DODATNO RASKRINKAVANJE JOŠ UVIJEK AKTUELNIH COVID MJERA
– OBAVEZA NASTAVKA BORBE PROTIV EPIDEMIOLOŠKOG TOTALITARIZAMA!

Apsurdnost korona mjera dokazuje i putovanje avionom, jer je i dalje obaveza pri ulasku i boravku u avionu imati zaštitnu masku na licu, ali je prilikom posluživanja obroka putnicima dozvoljeno skinuti masku, a nakon obroka ponovno stupa na snagu maskiranje. Kao i u većini tzv. epidemioloških mjera i ovdje je izostala logika i zdrav razum, jer nema bilo kakvog smisla u zatvorenom prostoru štititi se od koronavirusa maskama, a onda u istom tom prostoru po protokolu potpuno izignorisati strogi protokol.

I današnje vanredno zasjedanje Svjetske zdravstvene organizacije zbog majmunskih boginja, po istom apsurdnom obrascu, dokazuje da ONI NEĆE STATI u namjeri ugrožavanja zdravlja i života i da se mora nastaviti borba protiv epidemiološkog totalitarizma, upozorava Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Navedeni primjeri kritike antikorona mjera i majmunizma ili bilo kakvo logičko mišljenje drugačije od zvaničnog stava vlasti –  uskoro bi mogao postati zabranjeni sadržaj na internetu shodno novopredloženom propisu Europske unije nazvanom „Digital Service Act“. Namjeravaju uvesti tzv. mehanizam za odgovor na krize koji bi omogućio Evropskoj komisiji da donosi odluke i mjere u tzv. kriznim periodima u pogledu objavljivanja informacija na internetu, kao na primjer u slučaju rata ili pandemije ukidanjem ili brisanjem sadržaja koji nije u skladu sa tzv. opšteprihvaćenim društvenim narativom. Evropska komisija navodi da je ovo ovlaštenje rezultat potrebe za alatom koji će „osigurati poštivanje osnovnih ljudskih prava“, međutim, cilj je upravo suprotan jer daje ovlaštenja nosiocima vlasti da brišu sadržaj za koji oni ocijene da je štetan.

Pored člana 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima i Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u članu 19. propisuje pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvata i pravo da niko ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo primanja i širenja informacija i ideja bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice, što znači da „Digital Service Act“ Evropske unije krši i ovu nadnacionalnu deklaraciju i kao takav mora biti odbijen, istakao je Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Podijeli objavu

Možda vas zanima