Mora se utvrđivati vakcinalni status umrlih od iznenadne smrti

Nakon ponovne najave uvođenja tzv. epidemioloških mjera, preporuka za četvrtu dozu vakcina i informacije da je prema statističkim podacima u Hrvatskoj umrlo 12.000 penzionera više u odnosu na period prije pandemije i kovid vakcinacije, BOSS javno zahtijeva od vlasti u BiH da se utvrđuje vakcinalni status umrlih i da vlast zvanično i statistički odgovori da li su građani umrli od iznenadne (naprasne) smrti bili vakcinisani protiv kovida i da li su bili vakcinisani penzioneri čija je povećana smrtnost u zadnjih godinu dana.

Upravo zbog prozivki kupljenih stručnjaka, medija i vlasti da kritikovanje tzv. epidemioloških mjera i kovid jednoumlja predstavlja teorije zavjera, državne institucije dužne su odgovoriti građanima na opravdana pitanja da li su brojne iznenadne smrti uzročno-posljedična veza sa kovid vakcinisanjem.

BOSS smatra da je od izuzetnog značaja za zaštitu zdravlja i života građana zvanično statistički odgovoriti da li su iznenadne smrti mladih, sportista i svih kategorija građana a posebno povećana smrtnost penzionera nuspojava vakcina protiv kovida, jer će u slučaju izostanka zvaničnih statistika i prikrivanja podataka građani početi vjerovati da su tzv. teorije zavjera istinite i svu odgovornost će snositi aktuelna vlast i prodana opozicija.

Ukoliko vlast sakrije statističke podatke o vakcinalnom statusu umrlih lica, građani će podatke dobiti glasanjem na narednim izborima za Mirnesa Ajanovića kandidata BOSS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH, kako bi se kao državni poslanik institucionalno suprotstavio jednoumlju i službenim putem, u borbi u odnosu na sve ostalo usmjereno protiv egzistencije građana, uticao da se objavi i vakcinalni status umrlih lica.

 

Podijeli objavu

Možda vas zanima