Na pomolu blokada Vijeća ministara BiH nakon što je odgođena jučerašnja sjednica

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto (HDZ) nije željela da se održi jučerašnja sjednica, pa je tražila dodatne konsultacije o tačkama dnevnog reda, saznaje Klix.ba.

To je kulminiralo da se 11. sjednica odgodi za neki drugi datum. Razlog je neslaganja ministara u vezi sa svim tačkama dnevnog reda.

Kako Klix.ba saznaje, nezadovoljni ovim potezom predsjedavajuće, ministri Zoran Tegeltija, Staša Košarac i Nenad Nešić se neće pojaviti na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH što će predstavljati novu političku krizu i blokadu rada državnih institucija.

Trenutno nije poznato da li će njihov bojkot trajati samo jednu sjednicu ili će se produžiti na duži period.

Oni su i ranije zahtijevali da se na ovu sjednicu stavi tačka dnevnog reda Nova istočna interkonekcija, a riječ je o Nacrtu osnova za sporazumu vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji plinovoda na pravcu granica Srbija – BiH – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad”.

Na istoj sjednici se trebalo glasati i za Južnu interkonekciju, a riječ je o plinovodu na pravcu Zagvozd (HR) – Posušje – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar. (Klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima