Putin: Bombarderi zapadnih zemalja lete u blizini Rusije, to prevazilazi sve granice

Predsjednik Rusije Vladimir Putin komentirao je posljednje aktivnosti zapadnih zemalja na Crnom moru te je poručio kako ovakva djelovanja prevazilaze sve granice te da je Rusija ozbiljno zabrinuta za sigurnost granica.

Putin je u razgovoru s novinarima poručio kako su se aktivnosti zapadnih zemalja u Crnom moru intenzivirale što zabrinjava Rusiju.

“Što se tiče Crnog mora, najnoviji razvoj događaja prevazilazi sve granice. Strateški bombarderi lete na udaljenosti od 20 kilometara od naše državne granice i nose prilično ozbiljno oružje”, naglasio je Putin.

On je također izjavio kako se akcije zapadnih zemalja ne mogu vidjeti samo u Crnom moru već i u drugim regijama u blizini ruske granice.

“Mi stalno izražavamo zabrinutost zbog ovih postupaka, pričamo o ‘crvenim linijama’, ali naši partneri su vrlo osebujni i blago rečeno, ne shvataju sva naša upozorenja ozbiljno”, poručio je ruski lider.

On je tokom razgovora podsjetio i na aktivnosti NATO saveza u istočnom dijelu Evrope.

“Iako su odnosi između Rusije i SAD-a, ali i drugih zapadnih zemalja bili jedinstveni, naša zabrinutost i mjere opreza u vezi širenja NATO saveza na istok su apsolutno zanemarene. Sada vidimo gdje se nalazi vojna infrastruktura NATO-a. To je u neposrednoj blizini naših granica, sistemi protivraketne odbrane raspoređeni su u Rumuniji i Poljskoj i mogu se lako primijeniti, u roku nekoliko minuta”, zaključio je Putin.

Podijeli objavu

Možda vas zanima