Nakon trodnevne drame Đoković na sudu ipak dobio vizu za Australiju

Novak Đoković je dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i odobrena mu je viza za ulazak u državu, koja je prije nekoliko dana iznenada ukinuta.

Najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolovao koronavirus u decembru, no po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

Savezna vlada i lokalne vlasti u Melbourneu su tvrdile da prebolovani koronavirus nije uslov za ulazak u Australiju, već vakcinacija, a s obzirom na to da je Đoković izjavio da nije vakcinisan, oduzeta mu je viza, a on prebačen u imigracioni centar.

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi advokati imali jače argumente od kolega koji su zastupali australske vlasti te je sudija Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisera svijeta.

Nešto malo nakon 7 sati jutros donesena je velika odluka za srbijanskog tenisera. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.

Međutim, advokat Vlade Australije je zaprijetio da još uvijek postoji šansa da se ponovo ukine viza Đokoviću i da on ne zaigra na Australian openu.

Đoković će sada moći nastupiti na Australian Openu, koji počinje 17. januara, a na kojem će loviti rekordnu 21. titulu s Grand Slam turnira.

Podijeli objavu

Možda vas zanima