Navijači Partizana prijete Musi ubistvom: “Smradino muslimanska, živ nećeš izaći iz Beograda”

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa je dobio gnusne uvrede i prijetnje ubistvom nakon sinoćnje utakmice Reala i Partizana.

U samom finišu susreta nastao je potpuni haos u dvorani u Madridu. Zbog jednog starta Sergija Llulla nad Kevinom Punterom na 1:40 do kraja utakmice, igrači su se počeli koškati.

Oštro je reagovao Punter, a onda se i Guerschon Yabusele uključio u sukob i bacio igrača Partizana na parket nakon čega je nastao opšti metež u kojem je učestvovao i Musa, a na kraju je završio na podu nakon što ga je Punter udario dva puta, a Mathias Lessort hrvačkim zahvatom oborio na pod.

Susret je završen rezultatom 95:80 koliko je bilo u trenutku prekida jer su nakon završetka sukoba isključeni svi igrači osim Rudyja Fernandeza, a Partizan je poveo sa 2-0 u seriji i imat će priliku u Beogradu završiti posao i plasirati se na Final Four.

A gostovanje u prepunoj Areni će biti izuzetno teško za Džanana Musu. Naš košarkaš je nakon susreta dobio gnusne uvrede i prijetnje smrću.

“Bolje ne dolazi u Beograd”, “Živ nećeš izaći iz Beograda”, “Genocid”, “Ubićemo vas sve, nećete živi izaći iz Arene, majku vam j*bem”, “Smradino muslimanska”, “Niko ti pomoći neće doći balijo”, “Hezonja je burazer, ali ti si muslimančina mrtva”, “Klošaru muslimanski”… samo su neki od komentara koje su navijači Partizana ostavili na Musinom Instagram profilu prije nego što je naš košarkaš zaključao komentare i pobrisao ih. Komentare možete vidjeti u fotogaleriji.

Treća utakmica se igra 2. maja u Beogradu. Eventualna četvrta bi se igrala 4. maja u Beogradu, a eventualna odlučujuća peta bi bila odigrana 9. maja u Madridu.

Podijeli objavu

Možda vas zanima