Nenad Stevandić novi je predsjednik Narodne skupštine RS-a

Nakon što je konstiuisan novi saziv NSRS-a, narodni poslanici izabrali su i predsjedavajućeg skupštine, a to je Nenad Stevandić.

Procedure nalažu da svaki poslanik može predložiti kandidata za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Prijedlog je morao sadržavati ime i prezime kandidata, biografiju, stranačku pripadnost i potpise podrške. Ranije je NSRS-u dostavljen samo jedan prijedlog za poziciju predsjednika skupštine.

“SNSD, SP, DNS i Ujedinjena Srpska i Narodna partije Srpske, predlažemo Nenada Stevandića za predsjednika NSRS-a. To je usaglašeno koalicionim dogovorom. Pored ispunjenih formalnih uslova, predloženi kandidat posjeduje relevatno iskustvo. Nenad Stevandić je potpisao saglasnost prihvatanja kandidature za predsjednika NSRS-a”, obrazložila je prijedlog kandidata u ime SNSD-a Mirela Zeljković.

Nakon glasanja poslanika, Stevandić je postao predsjedavajući 11. saziva skupštine RS-a, nakon što je ranije u dva mandata bio poslanik u NSRS-u.

“Želim svima da vam se zahvalim, posebno onima koji nisu glasali za mene, svi smo mi Republika Srpska. Nema namjeru da kažem bilo šta o sebi, imam dužu biografiju, ali bit će prilike da je saznamo. Na kraju se broje glasovi na biranju rukovodstva”, kazao je Stevandić u prvom obraćanju.

Stevandić je Medicinski fakultet završio u Banjoj luci 1995. godine, a od 1996. godine zaposlen je na UKC-u RS-a.

Podijeli objavu

Možda vas zanima