NS BiH se oglasio nakon smjene Hadžibegića

Faruk Hadžibegić više neće biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zvanična potvrda i objašnjenje stiglo je iz Nogometnog saveza BiH.

Kako se navodi, dogovoren je sporazumni prekid saradnje.

“Jutros je obavljen razgovor između predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, te je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa ovim stručnjakom.

NS BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u A“reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere”, navodi se u saopćenju NS BiH.

Hadžibegić je na klupu Zmajeva stigao početkom 2023. godine, kada je naslijedio poziciju od Ivayla Peteva. Očekivanja su bila velika, no rezultat nismo dobili.

O novom selektoru reprezentacije BiH pisat će se narednih dana, nakon što se obave razgovori. Ko god da dođe na poziciju selektora Zmajeva, čeka ga težak zadatak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se nastavljaju u septembru, ali i osiguran baraž za odlazak na Euro.

Podijeli objavu

Možda vas zanima