Panika u Tuzli zbog navodnog krivotvorenja svjedočanstava, iz Saobraćajne škole pojasnili o čemu je riječ

Među učenicima, roditeljima i zaposlenicima Mješovite srednje saobraćajne škole u Tuzli večeras se stvorila panika, a nakon objave na zvaničnoj Facebooj stranici te obrazovne ustanove u kojoj je navedeno da je došlo do krivotvorenja svjedočanstava. Objava je uklonjena te je objavljeno novo obavještenje.

Na zvaničnoj Facebook stranici Mješovite srednje saobraćajne škole u Tuzli u kasnim poslijepodnevnim satima pojavila se informacija o tome da je u navedenoj obrazovnoj ustanovi došlo do krivotvorenja svjedočanstava, što je izazvalo paniku među učenicima, njihovim roditeljima, ali i nastavnim osobljem.

“Svjedočanstva koja su izdata učenicima sa datumom 24.6. 2022 god. su krivotvorena. Direktor škole Selimi Asmir je potpisao i izdao nekoliko stotina svjedočanstva učenicima saobraćajne škole koje je on lično potpisao spomenutog datuma, iako u to vrijeme nije bio direktor, tačnije na dužnost v.d. direktora došao je tek 1.7.2022. te tako nije smio potpisivati svjedočanstva koja su iz ranijeg perioda”, navedeno je u objavi.

Kako je dalje istaknuto, na taj način on je svjesno počinio krivična djela iz člana 373. stav 1 i 2 te člana 374. stavovi C i D Krivičnog zakona FBiH, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina.

“Ovim putem pozivamo roditelje da reagiraju na ove nezakonite radnje kako vaša djeca u budućnosti ne bi imala problema sa krivotvorenim svjedočanstvima”, navedeno je u objavi, koja je nastavljena i sa drugim optužbama na račun Selimija.

Nedugo nakon što je objava objavljena, ona je sa zvanične Facebook stranice uklonjena, ali je postavljena nova.

“Obavještavamo sve prijatelje koji prate ovu stranicu da je ista nedavno zloupotrijebljena od strane jednog od administratora za širenje neistinitih navoda te ističemo da se ovakvim djelovanjem šteti ugledu škole”, napisano je u objavi koja je potpisana od “Administratora stranice”. (Klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima