Đoković misteriozan o nastupu na Australian Openu, Zverev traži da za Novaka naprave izuzetak

Srbijanski teniser Novak Đoković ostao je bez plasmana u finale Završnog Maatersa u Torinu nakon poraza od Alexandera Zvereva, ali novinare je mnogo više zanimao status prvog reketa svijeta pred prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open.

Direktor Australain Opena Craig Tiley potvrdio je da nevakcinisani teniseri i teniserke neće moći nastupiti na predstojećem turniru u Melbourneu, te je upitan nastup Novaka Đokovića, za kojeg se dugo špekuliše da li se vakcinisao.

Srbijanski teniser ostao je misteriozan, ali iz njegovog odgovora nameće se odgovor da se još uvijek nije vakcinisao.

“Vidjet ćemo hoću li igrati. Morat ćemo da sačekamo i da vidimo”, kratko je odgovorio Novak.

Na pitanje da li je bio u kontaktu sa Teniskom asocijacijom Australije, kazao je:

“Da budem iskren, nisam razgovarao s njima. Čekao sam samo da čujem vijesti. Sada kada znam, morat ćemo da sačekamo i da vidimo”.

Iako su rivali, Alexander Zverev se ipak nada da će Đoković moći igrati u Melbourneu.

“To je teško pitanje jer je posredi politika. Ne znam ni sve kriterijume do detalja. U posjeti smo drugoj zemlji tu nije reč o tenisu, već o virusu, zar ne? Puštaju nas da uđemo u njihovu zemlju i moramo da pratimo njihova pravila”, rekao je Zverev i dodao:

“Nadam se da će Novak moći da igra. Ja sam broj tri na svijetu, ako on ne igra, lakše mi je da osvojim turnir, to je očigledno… Ali on je broj jedan i treba da bude tamo. Nadam se da će Vlada Australije napraviti neki izuzetak ili šta je već potrebno da urade kako bi on bio tamo”, kazao je Zverev.

Đoković bi trebao braniti titulu na prvom Grand Slam turniru sezone koji se igra od 17. do 30. januara. (Klix.ba)

Podijeli objavu

Možda vas zanima